Klanten, opdrachtgevers en collega’s van 21Futureproof aan het woord

Een greep uit onze klanten

Over Hoe wij helpen

21Futureproof inspireert en begeleidt organisaties om zich 21e eeuws te organiseren. Op allerlei manieren, zoals je kunt lezen onder Hoe wij helpen. Dit is wat onze klanten ervaren bij onze begeleiding: 

"Eind 2019 zijn wij begonnen onze organisatie opnieuw vorm te geven. Wij waren en zijn er van overtuigd dat de 21e eeuw vraagt om organisaties die anders ingericht zijn dan we jarenlang gewend waren. Om dit proces te ondersteunen hebben wij 21Futureproof ingehuurd. Zij begeleiden ons geweldig in dit proces en geven ons de inspiratie die we keihard nodig hebben. Als er ooit een tijd is geweest waarin de waarde van de organisatie van de 21e eeuw tot zijn recht kwam, is het wel in deze Corona tijd! De manager die wil aansturen, instrueren en controleren heeft het zwaar nu iedereen op afstand thuiswerkt. De koersbepaler die zijn organisatie met zelforganiserende teams heeft ingericht en vertrouwt op het eigenaarschap van zijn mensen, kan rustig toekijken hoe zijn medewerkers zelfstandig en autonoom blijven doorgaan met hun werk en de organisatie ook nu geweldig draaiend houden."

Bernard van Raaij, directeur Q-ray
"Het was een mooie tijd. Dank voor je gepassioneerde inzet, je uitgesproken visie op zelforganisatie en je altijd constructieve en scherpe feedback."

Roelof van Netten, gemeentesecretaris Gemeente De Bilt
"Franka heeft bij ons onder andere de Next Scan gefaciliteerd. Een moment voor ons om het groepsbewustzijn te vergroten en vervolg aan onze organisatieontwikkeling te geven. We zijn al even op reis met het organiseren naar inspiratie van o.a. Reinventing Organizations, maar Franka weet ons te inspireren en met haar reflectie vooruit te helpen. In haar uitleg werkt ze gebruik van anekdotes en metaforen. Het maakt haar verhaal boeiend om naar te luisteren en ze creëert daarmee snel inzichten die je ook weet vast te onthouden."

Stef Vermeulen, lean coach Lean Verbeeten
‘Franka is heel goed in staat om een bedrijf een spiegel voor te houden: zo gaat dit nu bij jullie. Om ze vervolgens mee te nemen naar “zo is het veel leuker” en ze dan op reis te nemen naar een 21e eeuwse organisatie.’

Marlou Hoornstra, HR manager, Q-Ray

Over het Programma Bewust Leiderschap

Bewust Leiderschap is een vierdaags programma dat waardevol is voor iedereen die leiding geeft, anderen coacht, een leidende rol heeft of zich wil ontwikkelen tot leider.

“Wat mij betreft één van de meest waardevolle programma’s die ik in meer dan 40 jaar werkend leven heb mogen volgen!”

Peter Sliedrecht, teamleider Dialyse - Groene Hart Ziekenhuis Gouda
“Dit programma was een traktatie. Niet altijd makkelijk, wel altijd waardevol.”

Arne Musch, unit manager - VNG International
“In vier dagen tijd hebben twee prachtige mensen mij bewuster gemaakt van wat ik vooral daar moet laten waar het hoort en dat ik niet overal de verantwoordelijkheid in hoef te nemen. Het is een bevrijding die ik iedereen gun.”

Nicole Burgersdijk - Time4Coaching
“Ik heb geleerd mijn eigen patronen te herkennen en ben nu (soms) in staat om die te doorbreken en meer eigenaarschap te nemen. Dat voelt erg goed!”

Johan Blankenstijn, consultant Dutch Boosting Group

Over The Next Scan©

The Next Scan© is een organisatiescan. Een game die je met je organisatie of team kunt doen. De scan geeft aan waar je nu staat als organisatie of team met betrekking tot organisatie- of teamontwikkeling, waar je naartoe wil, en welke stappen daarvoor nodig zijn. De scan raakt vier gebieden van organisatieontwikkeling (cultuur, persoonlijke ontwikkeling, gedrag en inrichting). En die zijn op hun beurt weer onderverdeeld in 16 deelgebieden.

"The Next Scan: mooi om samen te bepalen wat het gezamenlijke doel is en of iedereen hier hetzelfde onder verstaat. Vanuit daar kan je stappen maken naar de gewenste situatie. De tijd nemen om naar elkaar te luisteren en door te vragen, om zo samen duidelijk te kunnen bepalen waar je staat."

Saskia van der Meij - Omgevingsdienst IJmond
"Wat mooi dat jullie de kanalen voor ons open zetten, echt een cyane organisatie. Leuk om te ervaren dat jullie ook echt uitdragen wat jullie zeggen te doen!"

Monique Boekhoorn, Hogeschool Arnhem Nijmegen
"The Next Scan: Uit ervaring: aanrader! We hebben in augustus deze scan gedaan van onze afdeling en zijn bewust de volgende stappen samen aan het maken. Elkaar scherp houden, elkaars talenten gebruiken, helderheid waar de waarde zit waar we het voor doen en elkaars capaciteiten in de organisatie voor het doel inzetten. Jaarlijks herhalen: een compacte vorm die werkelijk gesprekken heeft doen ontstaan die we eerder niet voerden maar onder het tapijt bleven. Dynamiek, energie en helderheid gaat stromen. Eh, ben ik iets vergeten?"

Rinske, Kadaster