Hoe wij helpen

Jij vraagt je mogelijk af:

 • Op welke manier zorgen we ervoor dat onze medewerkers meer eigenaarschap gaan nemen? Hun volledig potentieel weten te benutten?
 • Hoe kan onze organisatie het beste worden ingericht zodat we flexibeler en wendbaarder worden? En we verder kunnen groeien?
 • Hoe kom ik als directeur of manager wat meer uit het operationele proces, zodat ik meer tijd heb voor strategische vraagstukken? Hoe werk ik weer vooral aan mijn organisatie en minder in mijn organisatie?
 • Hoe komen we van onze eilandjescultuur tot een meer samenwerkend en verbindend geheel?
 • Op welke manier sluiten we de binnenwereld op de steeds sneller veranderende buitenwereld aan? Hoe worden we daarin flexibeler en wendbaarder?

Deze en talloze andere vragen kunnen in jouw organisatie leven. Misschien zijn het ook jouw vragen. Want jij weet en voelt: "er zit nog zoveel meer in. Het kan en moet nog zoveel beter. En leuker. In mijn team, in onze organisatie, in het leiderschap." Maar hoe dan?

Rollen…

Haaks op de flexibiliteit en wendbaarheid van een 21e eeuwse organisatie staan vaste paden en trajecten, en kant-en-klare oplossingen. Die hoef je van ons dus ook niet te verwachten. Want natuurlijk is 21Futureproof zelf leading by example en practising what we preach.

 

Afhankelijk van de situatie en de vraag komen we binnen in een rol van waaruit we de organisatie kunnen helpen. Als organisatieadviseur, trainer, facilitator, consultant, coach, organisatie-ontwikkelaar, interimmer. Noem maar op. En afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen we op elk gewenst moment soepel van rol wisselen.

Organisatie & Leiderschap, 21Futureproof

Dynamisch en organisch
Dit is een mooi voorbeeld van waar 21Futureproof voor staat: de wereld verandert en de structuur verandert mee. Dynamisch en organisch. Daarmee verandert ook de plek die we innemen in een organisatie. We richten het in de basis zo in dat we op enig moment niet structureel meer nodig zijn. Wij vertrekken en directie en medewerkers groeien samen verder. Met de mogelijkheid om op afroep te kunnen sparren en ons mee te laten denken met organisatievraagstukken, via een lifetime partnership.

Onderwerpen…

21Futureproof inspireert en begeleidt organisaties om zich 21e eeuws te organiseren. Een greep uit de onderwerpen waarbij we van dienst kunnen zijn:

 • Leiderschap.
 • Organisatiestructuur en -inrichting.
 • Eigenaarschap.
 • Zelfsturende teams, managementteams en projectorganisaties.
 • Teamontwikkeling.
 • Persoonlijke ontwikkeling.
 • Ontwikkeling van 21e eeuwse vaardigheden.

Middelen…

We hebben een scala aan tools tot onze beschikking die we in kunnen zetten. Denk onder meer aan:

 • Routekaart voor het opzetten en inrichten van teams en organisaties.
 • Faciliteren van dialoog over team- en organisatieontwikkeling.
 • Begeleiding van teams en organisaties bij veranderingen.
 • Format voor effectief en efficiënt overleggen
 • Coaching van directeuren en leidinggevenden.
 • Life time partnership.

 

Maar bijvoorbeeld ook aan:

 • Programma’s en trainingen op gebied van Organisatie en Leiderschap.
 • The Next Scan©, een organisatiescan. Waar sta je als organisatie of team in je ontwikkeling?
 • Kaartspel 21e eeuwse vaardigheden.
21Futureproof
… en programma’s en trainingen

We kunnen een organisatie met een 21 e eeuwse structuur inrichten. Maar Organisatie & Leiderschap gaan hand in hand. Ontbreekt het aan het juiste leiderschap? Dan werkt de nieuwe structuur ook niet..

Workshop 21e eeuws werkoverleg

In deze workshop krijg je inzicht in hoe je overleggen effectief en efficiënt kunt organiseren met meer eigenaarschap bij alle deelnemers. Zodat overleggen minder tijd kosten, sneller en beter resultaat opleveren èn meer plezier brengen. En heel concreet krijg je uitgelegd hoe een 21e eeuws werkoverleg eruit ziet, hoe je dat goed faciliteert en hoe je de planborden van bv. MS Teams of Trello hierbij kunt inzetten.

Inspiratiedag Lijd of leid jij je organisatie?

Tijdens deze inspiratiedag krijg je inzicht hoe je een team of organisatie goed inricht - zodanig dat het uitnodigt tot eigenaarschap bij iedereen - en op welke manier je jouw eigen leiderschap daarvoor kunt inzetten. We staan in de ochtend stil bij de inrichting van jouw team of organisatie: hoe is het nu? En hoe zou je het willen?. En in de middag staan we stil bij jouw leiderschap en hoe je dat bewuster kunt inzetten in je team of organisatie.

Programma Bewust Leiderschap

In ons vierdaags programma 'Bewust Leiderschap' staat jouw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van leiderschap centraal. Je wordt je bewust van jouw onbewuste patronen en de impact die deze hebben op het ontwikkelen van eigenaarschap bij jezelf en bij de mensen om je heen. In een veilige setting met deelnemers uit verschillende organisaties ontdek je hoe je zelf meer eigenaarschap kunt nemen en hoe je eigenaarschap kunt creëren bij anderen. En daarmee zul jij bewuster in je eigen leiderschap komen te staan en worden jouw uitdagingen haalbaarder!

Training 21e eeuws leiderschap

In deze eendaagse training ontdek je hoe 21e eeuws leiderschap jou kan ondersteunen om zakelijk en privé je doelen te halen en succesvol te zijn. Door het maken van bewuste keuzes en niet te reageren vanuit ego patronen ben je in staat zelf de regie te nemen en verantwoordelijk te zijn. In deze wereld waarin de ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen, zijn eigenaarschap, vertrouwen en simpel organiseren belangrijke kernwoorden. In deze training leer je om daar vat op te krijgen. Jij bent aan zet!

Workshop Fluitend thuiskomen van je werk

Tijdens deze workshop staan we stil bij jouw mentale welzijn. Hoe ervaar je die nu? Wat is er nodig om duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven? En vooral, om meer werkvreugde te ervaren? We gaan daarbij van reflectie naar actie en van actie naar reflectie. En geven je handvatten. En zo ondersteunen we jou, en/of je medewerkers, om bewuster en fitter naar je werk te gaan zodat je vaker fluitend thuis komt.

Coachtraject Werkgeluk

In het coachtraject 'Werkgeluk' ondersteunen we je om zelf weer vol passie aan het roer van je eigen mooie loopbaan te staan. Om te weten aan welke knoppen je moet draaien om bevlogen aan het werk te zijn en in die flow te blijven. Om te weten hoe om te gaan met jouw angsten en onzekerheden. Zodat jouw energie weer gaat stromen als nooit tevoren. En jij weer werkvreugde kunt ervaren.

Geraakt of getriggerd?

We horen graag wat jouw vragen zijn. Waar jij tegenaan loopt in je werk of organisatie. Dan bespreken we waarmee, hoe en in welke rol(len) we mogelijk kunnen helpen. Neem jij contact op?