Bewust leiderschap: voor wie?

Leuk dat je interesse hebt in ons vierdaags programma Bewust Leiderschap! Dit programma is voor iedereen die bewuster in zijn leiderschap wil stappen. Lees gauw verder!

 

Voor iedereen die bewuster in zijn leiderschap wil stappen

Dit programma is waardevol voor iedereen die regie wil nemen over zijn leven (werk, privé), die leiding geeft, anderen coacht, een leidende rol heeft of zich wil ontwikkelen tot leider en die:

  • een omgeving wil creëren waarin mensen hun eigenaarschap, verantwoordelijkheid, persoonlijk leiderschap, zelflerend vermogen en commitment vergroten;
  • een succesvol, toekomstbestendig en wendbaar team en organisatie wil creëren;
  • zijn leiderschap bewust wil inzetten;
  • effectief en inspirerend wil zijn;
  • zijn sociale impact wil vergroten.

 

Als je persoonlijk herkent dat

  • je zoekt naar manieren om eigenaarschap bij jezelf of binnen je team en organisatie te creëren en te vergroten;
  • je zoekt naar handvatten om met jouw team en organisatie succesvol de steeds sneller veranderende markt het hoofd te kunnen bieden.

 

Deelnemers

Onze deelnemers zijn mensen die willen groeien in hun eigen leiderschap. De groepen waarmee we werken bestaan altijd uit een zeer diverse verzameling van mensen, bv. werknemers die bewust met hun eigen leiderschap aan de slag willen, projectleiders, zzp-ers, (team)coaches en ook managers en directeuren, een inspirerende mix dus!

Waar staat Bewust Leiderschap voor?

Bewust Leiderschap is een vierdaags programma waarin jouw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van leiderschap centraal staat. Je wordt je bewust van jouw onbewuste patronen en de impact die deze hebben op het ontwikkelen van eigenaarschap bij jezelf en bij de mensen om je heen. In een veilige setting met deelnemers uit verschillende organisaties ontdek je hoe je zelf meer eigenaarschap kunt nemen en hoe je eigenaarschap kunt creëren bij anderen. Een onmisbare stap in de ontwikkeling van jouw 21e eeuws leiderschap.

 

Leiderschap, 21Futureproof

 

De noodzaak van het creëren van eigenaarschap

In deze tijd gaan ontwikkelingen zo snel, dat het van groot belang is dat je als organisatie wendbaar bent en snel en doelgericht inspeelt op de veranderende behoeften in de markt. Dit vraagt van jou en je collega’s dat je mag vertrouwen op je eigen kunnen en dat je mag handelen als dat nodig is. Dit is wat wij eigenaarschap noemen. Wat hebben we dan nodig om dit vertrouwen te ontwikkelen?

Jij als leidinggevende, projectleider, facilitator of collega bent een belangrijke schakel in het ontwikkelen van eigenaarschap bij de ander. In dit programma leer jij precies die omgeving en die communicatie te bieden die nodig is om eigenaarschap te geven en te nemen.

 

Bewust leiderschap staat voor bewustwording

Dit programma zorgt ervoor dat je je bewust wordt van jouw eigen patronen. Geschat wordt dat zeker 80% van ons gedrag onbewust is. Maar met dit gedrag beïnvloed je wel de mensen om je heen. Het is dan ook onze zienswijze dat als jij je verder wil ontwikkelen in jouw leiderschap je je in de eerste plaats bewust moet worden van deze onbewuste patronen. Alleen op die manier heb je invloed op jouw impact op een ander en alleen dan kun je de ander werkelijk ondersteunen in het nemen van meer eigenaarschap. Het resultaat is een omgeving met mensen die het beste uit zichzelf halen en flexibel kunnen inspelen op de markt.

Data en locatie

Het programma bestaat uit 4 dagen. Het vindt plaats op Landgoed Zonheuvel, een prachtige, rustige en inspirerende omgeving in Doorn. De data van het eerstvolgende programma zijn:

  • Dinsdag 28 mei en woensdag 29 mei 2024.
  • Dinsdag 18 juni en woensdag 19 juni 2024.

 

Het programma kan ook in-company verzorgd worden. Neem daarvoor contact op met Franka Bossers (06-24413135, franka@21futureproof.nl) of Bregje Meurkens (06-15004550, bregje@cosensegroep.nl).

Ervaringen deelnemers


Bij het programma Bewust Leiderschap wordt een ware playground gecreëerd waarin je op een veilige manier kunt experimenteren en leren rond vele facetten van Eigenaarschap & Leiderschap. Wat mij betreft één van de meest waardevolle programma’s die ik in meer dan 40 jaar werkend leven heb mogen volgen!”

Peter Sliedrecht, Teamleider Dialyse Groene Hart Ziekenhuis Gouda

 

“Voor mij voelde het programma als een onderhoudsbeurt aan het ik-systeem. Wat zijn je motieven, wat drijft je? En luister je wel genoeg naar jezelf? Het voelde als een periodieke APK. Even weer je bewust zijn van de impact van je eigen handelen op anderen in je omgeving. Dat voelt als waardevol. Uiteraard in een veilige omgeving, gefaciliteerd door twee facilitators, die beschikken over de juiste kennis en ervaring om een groep te begeleiden.”

Gijs Stigter, Managing director Dutch Boosting Group

 

"Het programma zet je aan tot denken over (en praten over) rollen, onbewuste patronen en de wisselwerking met collega's. Het is een ervaring voor het leven, met impact op werk- en privégebied."

Jessie Post, projectleider - VNG International

 

“Ik dacht dat je eigenaarschap niet persé kan leren en zeker niet iemand anders kan aanleren. Maar de omstandigheden waarin het ‘als vanzelf’ ontstaat, kun je wel ervaren. En dat is precies wat ik in de vier dagen begeleid door Bregje en Franka heb gedaan. De plekken waar ik met anderen werk, leer, en dus gezamenlijk fundament heb, zijn er in sfeer én nut, met sprongen op vooruit gegaan.”

Josje, Adviseur en Lead Link in Zorgorganisatie

 

“Ik heb het programma als heel waardevol ervaren, zowel in de zorgvuldige opbouw van het programma als in de rijke inhoud.”

Misha Uytenbogaardt, Owner - De Linde Ontwikkeling


Kosten en informatie

De kosten voor dit vierdaagse programma bedragen €2695 excl. btw per deelnemer. Prijzen voor in-company variant in overleg. Wil je meer weten, bel of mail dan met Franka Bossers (06-24413135, franka@21futureproof.nl).

Inschrijven

Reserveer hier je plek: