Klanten, opdrachtgevers en collega’s van 21Futureproof aan het woord.

Over hoe wij helpen

"Eind 2019 zijn wij begonnen onze organisatie opnieuw vorm te geven. Wij waren en zijn er van overtuigd dat de 21e eeuw vraagt om organisaties die anders ingericht zijn dan we jarenlang gewend waren. Om dit proces te ondersteunen hebben wij 21Futureproof ingehuurd. Zij begeleiden ons geweldig in dit proces en geven ons de inspiratie die we keihard nodig hebben. Als er ooit een tijd is geweest waarin de waarde van de organisatie van de 21e eeuw tot zijn recht kwam, is het wel in deze Corona tijd! De manager die wil aansturen, instrueren en controleren heeft het zwaar nu iedereen op afstand thuiswerkt. De koersbepaler die zijn organisatie met zelforganiserende teams heeft ingericht en vertrouwt op het eigenaarschap van zijn mensen, kan rustig toekijken hoe zijn medewerkers zelfstandig en autonoom blijven doorgaan met hun werk en de organisatie ook nu geweldig draaiend houden."

Bernard van Raaij, directeur Q-ray

Over het Programma Bewust Leiderschap

Bewust Leiderschap is een vierdaags programma dat waardevol is voor iedereen die leiding geeft, anderen coacht, een leidende rol heeft of zich wil ontwikkelen tot leider.

“Wat mij betreft één van de meest waardevolle programma’s die ik in meer dan 40 jaar werkend leven heb mogen volgen!”

Peter Sliedrecht, teamleider Dialyse - Groene Hart Ziekenhuis Gouda
“Dit programma was een traktatie. Niet altijd makkelijk, wel altijd waardevol.”

Arne Musch, unit manager - VNG International
“Eenvoudig en doeltreffend. Het was veel praktisch oefenen waardoor ik het meteen in praktijk kon brengen.”

Saya Sprafke, Saya Coaching Training & Advies
“In vier dagen tijd hebben twee prachtige mensen mij bewuster gemaakt van wat ik vooral daar moet laten waar het hoort en dat ik niet overal de verantwoordelijkheid in hoef te nemen. Het is een bevrijding die ik iedereen gun.”

Nicole Burgersdijk - Time4Coaching
“We hebben gewerkt met een heel helder coachingsmodel, krachtig in zijn eenvoud en direct toe te passen.”

Marcel Krikke, directeur/adviseur/ondernemer/opleider - phbm
“Prikkelend, enthousiasmerend en inspirerend. Ik ben er direct mee aan de slag gegaan en blijf het dagelijks toepassen.”

Werner Campman, coach/directeur
“Ik heb geleerd mijn eigen patronen te herkennen en ben nu (soms) in staat om die te doorbreken en meer eigenaarschap te nemen. Dat voelt erg goed!”

Johan Blankenstijn, consultant Dutch Boosting Group

Over The Next Scan©

The Next Scan © is een organisatiescan. Een game die je met je organisatie of team kunt doen. De scan geeft aan waar je nu staat als organisatie of team met betrekking tot organisatie- of teamontwikkeling, waar je naartoe wil, en welke stappen daarvoor nodig zijn. De scan raakt vier gebieden van organisatieontwikkeling (cultuur, persoonlijke ontwikkeling, gedrag en inrichting). En die zijn op hun beurt weer onderverdeeld in 16 deelgebieden.

"The Next Scan laat je op een speelse manier ontdekken hoe je collega’s en jij nú denken over de organisatie en hoe ‘we’ het in de toekomst zouden willen zien. Na een paar vragen over en weer zaten we al snel op één lijn en kregen we inzicht in onze ontwikkelpunten."

Brenda – ODIJ
"Wat mooi dat jullie de kanalen voor ons open zetten, echt een cyane organisatie. Leuk om te ervaren dat jullie ook echt uitdragen wat jullie zeggen te doen!"

Monique Boekhoorn, Hogeschool Arnhem Nijmegen
"The Next scan: mooi om samen te bepalen wat het gezamenlijke doel is en of iedereen hier hetzelfde onder verstaat. Vanuit daar kan je stappen maken naar de gewenste situatie. De tijd nemen om naar elkaar te luisteren en door te vragen, om zo samen duidelijk te kunnen bepalen waar je staat."

Saskia van der Meij - ODIJ
“The Next Scan: It deliberately makes you reflect on a great amount of cases within your organization, and the game helps you to do so by a set of simple questions. Within an hour you will have a vision of your own organization.”

Adaptum
"The Next Scan: Uit ervaring: aanrader! We hebben in augustus deze scan gedaan van onze afdeling en zijn bewust de volgende stappen samen aan het maken. Elkaar scherp houden, elkaars talenten gebruiken, helderheid waar de waarde zit waar we het voor doen en elkaars capaciteiten in de organisatie voor het doel inzetten. Jaarlijks herhalen: een compacte vorm die werkelijk gesprekken heeft doen ontstaan die we eerder niet voerden maar onder het tapijt bleven. Dynamiek, energie en helderheid gaat stromen. Eh, ben ik iets vergeten?"

Rinske, Kadaster